inloggeninloggen

Links

Educatieve links:
www.leshulp.nl
Informatieve website over ICT in het basisonderwijs
alt
www.dit.is/primaironderwijs - POLS
Primair Onderwijs Link Service - Een internetgids over uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot ICT in het onderwijs.
alt
Basislink
Basislink is een site voor leerkrachten, leerlingen en ouders in het basisonderwijs. De site richt zich op leren dat wordt ondersteund door internettechnologie ('webleren').
alt
Digibord op school
Tips over hoe u als docent lessen kunt inrichten met behulp van ICT hulpmiddelen en internettechnologie. Verder kunt u hier terecht voor lesmateriaal.
alt
Computers in de klas
Een webmagazine van docenten over toepassingen van ict in het primair onderwijs.
alt

Uitgeverijen:

Uitgeverij Luister
Uitgeverij Leopold
Gottmer Uitgevers Groep

Vermaak:

Kindermoment.nl
Kindermoment: de website voor kinderen. Kindermoment heeft speciaal voor kinderen een schat aan spelletjes, filmpjes en kleurplaten verzameld.
alt
Peuterspelletjes.net
Een uitgebreide site met spelletjes voor peuters en kleuters. Spelletjes om te ontspannen maar ook om te leren, met o.a. kleurplaten, legpuzzeltjes, memoryspelletjes, cijfers, sommetjes en letters.
alt
Kinderplezier.com
Op Kinderplezier.com staan heel veel leuke spelletjes van een hoge kwaliteit voor jonge kinderen. Ook kan er nog gekozen worden uit enkele rubrieken, zoals 'op school' en 'creatief'.
alt
Peuterplace
Een site voor ouders, peuters en kleuters. Op peuterplace.nl vindt u tips over de opvoeding, maar ook leuke spelletjes, kleurplaten en liedjes.
alt
Kids-start.nl
Startpagina voor kinderen met links verdeeld in handige rubrieken. Kids-start.nl gebruikt veel afbeeldingen, waardoor zelfs jonge kinderen veilig het leuke van internet kunnen ontdekken.
alt
Peuter.startpagina.be
Zeer volledige startpagina waarop veel uiteenlopende 'peuter'-onderwerpen gevonden kunnen worden. Denk hierbij aan voorleestips, knutselsites, sites voor kinderfeestjes, etc.
alt
KidzNet.nl
KidzNet.nl is een vrolijke website voor peuters, kleuters en tieners waar je verhalen en gedichtjes kunt lezen. Ook kun je er puzzels en online spelletjes spelen.
alt
Kinderpleinen
Een verzamelpagina met leuke en leerzame spelletjes voor jonge kinderen.
alt
Spelletjesplein
Speel hier leerzame en leuke spelletjes!
De spellen zijn geschikt voor leerlingen uit de groepen 1 t/m 6, en voor de oudere kinderen is er het "+ plein".
alt
Kinderen startpagina
Een startpagina met veel verschillende spelletjes, waaronder ook leerzame spellen. Verder kun je er terecht voor nieuws, informatie over dieren, kleurplaten, muziek en links naar bekende stripfiguren.
alt
Rekenweb
Een initiatief van het Freudenthal Instituut. Op rekenweb kun je veel leerzame rekenspellen vinden voor kinderen uit verschillende basisschool groepen. Voor leerlingen uit het voortgezetonderwijs heeft dit instituut www.wisweb.nl opgericht.
alt