Bereslimme Beertjes
inloggeninloggen

Week van het digitale prentenboek: 18 t/m 22 september

Van maandag 18 t/m vrijdag 22 september organiseren we de Week van het digitale prentenboek. Tijdens deze week kunt u elke dag gratis een BereslimBoek bekijken via de speciale website.

Bereslim maakt - in samenwerking met uitgevers van prentenboeken - al bijna twintig jaar digitale prentenboeken voor peuters en kleuters en is daarom pionier op dit gebied. Graag laten we in de Week van het digitale prentenboek iedereen in onze keuken kijken. Zie hiervoor het speciaal voor deze week gemaakte filmpje.

Digitale prentenboeken zijn van grote waarde voor de taal- en woordenschatontwikkeling van jonge kinderen. Dit heeft jarenlang wetenschappelijk onderzoek (de meest recente resultaten dateren van 2016) meerdere malen aangetoond. Klik hier voor een overzicht van onderzoek naar BereslimmeBoeken. Daarnaast zijn digitale prentenboeken ontzettend leuk om naar te kijken, ook voor volwassenen.
Momenteel zijn 2,5 miljoen Nederlanders laaggeletterd. Dit aantal moet teruggebracht worden, maar dweilen met de kraan open heeft onvoldoende zin, de kraan moet dicht! Bereslim pleit daarom voor bewezen effectieve methoden tegen laaggeletterdheid, te beginnen met een goede taalaanpak voor jonge kinderen. Hoog tijd dus om aandacht te geven aan deze prachtige animaties op basis van bestaande prentenboeken.

De collectie BereslimmeBoeken bestaat momenteel uit ruim 60 titels, bestaande uit titels voor heel jonge kinderen, Arabische boeken, Engelstalige titels en boeken voor kleuters. Bij een groot aantal BereslimmeBoeken hebben orthopedagogen vragen over woord- en verhaalbegrip ontwikkeld. Dankzij het bekijken van de BereslimmeBoeken en het beantwoorden van deze digitale en adaptieve vragen leren kinderen gemiddeld 5 á 6 woorden per half uur, in tegenstelling tot 2 á 3 nieuwe woorden per dag bij alleen voorlezen.

Nieuwsbrief Bereslim

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bereslim nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven